вівторок, 24 травня 2016 р.

День слов`янської писемності та культури




пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Знай про Європу більше

     Згідно з географічним розташуванням наша Україна знаходиться в центрі Європи. 
А беручи до уваги те, що українці високоосвідчена і високорозвинута нація - ми повинні завжди бути в центрі Європи інформаційної.  Отож, День Європи для нас має бути днем відкриттів.
 Напередодні цього дня бібліотека запросила на "побачення" з Європою семикласників ЗОШ№20. 
До уваги читачів - культорологічна година "Знай про Європу більше", на якій бібліотекарі представили книжкову виставку "З любов'ю до Батьківщини - до європейської спільноти",запропонували бібліографічний огляд нових книг європейських авторів, які можуть зацікавити нашу аудиторію, та разом з учнями "відчалили" у віртуальну мандрівку  "Неllo, Європа! "


середу, 18 травня 2016 р.

Святкують музеї!

         


    Кожна держава має свої культурні корені, зібрані в музеях і виставкових залах, які дозволяють всім охочим долучитися до світу прекрасного і вдихнути на повні груди повітря, просочене духом часу.
     Сьогодні 150 країн світу святкують свято духовності і гармонії - Міжнародний день музеїв.

         Святкує й Україна!
        Святкує "файне місто" - Тернопіль!
     ...І навіть святкує наша бібліотека!
     Ми вітаємо усіх працівників-музейників з професійним днем і запрошуємо наших читачів у бібліотеку на годину мистецтва "Там де панують краса і спокій" 







четвер, 12 травня 2016 р.

З "ПЛАСТОМ" - по житті!


   До нас гряде літо. Цей період надзвичайно швидкоплинний. Всього навсього три місяці, лишень 62 дні. І вже сьогодні варто задуматись, як ви проведете ці дорогоцінні миті. Можна, звичайно,  подружитися з диваном і комп'ютерною мишкою, але ми пропонуємо хорошу альтернативу: всі мерщій у "Пласт", де на вас чекає безліч пригод, маса цікавинок, зустрічі у таборових умовах і пізнавальна програма!
   Сьогодні у нашій бібліотеці старшопластун, член Ордену Хрестоносців - Петро Самуляк презентував Національну скаутську організацію України "Пласт". Захоплююча розповідь Петра неабияк зацікавила учнів ЗОШ№27, 8-А.
    Тож, шановні майбутні пластуни. Не втрачайте унікальної нагоди.  Сміливіше вставайте до лав всесвітньо-відомої організації. Будьте національно-свідомими та патріотично-налаштованими.  Плавайте на байдарках, співайте українських пісень, займайтеся альпінізмом, стрибайте з парашутів...
    Відкривайте для себе все нове і незвідане.
   Спортивних вам звитяг і пломінкої ватри.