пʼятницю, 26 серпня 2016 р.

З Днем народження, Тернополе!

     Наше місто розмаїте барвами квітів, очей, усмішок, доль... Неповторність Тернополя засвідчують вишукані краєвиди, синьоокий став, затишні вулички з фонтанами і розкішними клумбами, а ще особлива позитивна аура заохочує миролюбно гуляти  дорогами та стежками рідного містечка.
 Сьогодні, напередодні Дня міста, давайте разом віртуально помандруємо улюбленими куточками нашого Тернополя!
 

четвер, 25 серпня 2016 р.

Грайлики-читайлики

     Хочемо попередити: у нас немає жодних екстрасенсорних навиків, та й телепатичні здібності - відсутні. Але деякі речі передбачити дуже просто. Наприклад, зазделегідь було відомо, що дитячий майданчик біля дитячої бібліотеки - це хороша ідея і  що оновлений  скверик по вул. Лепкого стане не тільки ігровою зоною, а й територією читання.
Ми започаткували справжню детективну історію і прослідкували куди йде маленький читач після того, як отримає в бібліотеці нову книгу?
      Ось, дивіться самі:


 Зьомко Максимчик (дошкільнятко), читач з пелюшок















Стецька Віка, Стецька Юля і.... маємо надію, наш майбутній відвідувач













Активна читачка Іринка Зьомко з братиком.











пʼятницю, 19 серпня 2016 р.

Інформаційно-краєзнавчий кейс

       Тисячі разів ми проходимо повз... Повз миловидних тендітних суцвіть, повз чудернацьких вусатих і хвостатих представників фауни, повз рельєфних горбів і пагорбів. Нам бракує чи то часу, чи то естетичного виховання щоб зупинитися і оцінити красу заходу сонця, польоту птаха, пожухлого листочка. Але слід виробити в собі звичку помічати ці калейдоскопічні дрібнички, які милують око і тішать душу.
Отож, уважніше придивіться довкола і світ вас приємно здивує. Адже природа - найкращий маляр і скульптор.
      Подаємо краєзнавчі цікавинки які потрапили у наш фотооб'єктив:



















Чекаємо на ваші світлини пов'язані з нашим краєм.
Далі (маємо надію) буде...





пʼятницю, 12 серпня 2016 р.

На літніх бібліолавочках


                         
       ... Ти сидітимеш з улюбленою книгою в затишному скверику, що неподалік бібліотеки. Я нечутно підійду і запитаю, як тобі книжечка. Ти скажеш, що в захваті, правда, трохи соромишся, бо вона дитяча. Я посміхнусь і зізнаюся: вона теж моя улюблена...

        P.S. Шановні дорослі! Не соромтесь перечитувати книжечки для дітей, поринати в безтурботний світ  і залишатися хоч трішки дітьми!