понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Осінні бібліокадри

                                                                               
       Бібліотечний понеділок розпочався з позитиву! 
      З самісінького ранку під бібліотекою чатує пухнаста читачка. Певне забула, що годинники перевели на зимовий час і бібліотекарі мають можливість трошки довше поспати.
     Ось наша гостя 
поснідає і обов'язково завітає в бібліотеку. Так було вже не раз... 



   Гарного всім настрою і вдалого робочого тижня!!!






пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Театральні будні в бібліотеці

                                                            
     Сьогодні відбулося чергове практичне заняття  активу лялькового театру "Книга і лялька"(студенти Технічного коледжу). Питання дня - чим потішити читачів молодших класів шкіл м-ну "Сонячний", вихованців ТОНРЦ (ДЦП) та дитячого будинку "Малятко" у день Св. Миколая... 
     Плідно працювали над сценарієм "З неба гостинці на ліжечка край тихо складає Святий Миколай" бібліотекарі, викладач Стрільчук С. та молоді актори.  Справа увінчалася успіхом. І тепер на нас очікують веселі, цікаві, позитивні репетиції!!! 

 








середу, 26 жовтня 2016 р.

"Важливо не де ти, а з ким ти!"

      Зустріч на яку очікували з нетерпінням студенти Технічного коледжу та старшокласники ЗОШ №20 - відбулася!!! Живий потік позитивної енергії, імпульси патріотизму, промені світла і добра, впевненість в завтрашньому дні подарувала усім нам чудова жінка, письменниця Наталка Михно.
Її твори не губляться серед інших. Вони особливі. Її хочеться слухати. ЇЇ хочеться читати...
Дякуємо Вам, пані Наталю, за тепло, яке Ви нам подарували в цей осінній холодно-дощовий день!








пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

Писала, боролася, не боялася...


     Сьогодні нам важко уявити українську дитячу літературу без творчості Іванни Блажкевич. Творча спадщина цієї мужньої і героїчної жінки передається з уст в уста, від серця до серця. Життя і громадська позиція нескореної письменниці – це вияв високого почуття людської гідності і полум`яного патріотизму. Погодьтеся, саме таких якостей бракує сучасному суспільству.
     Цьогоріч минає 130-та річниця від дня народження письменниці.
Бібліотека Центр Коронації слова (ДБ №4) не могла оминути увагою цю легендарну постать, яка є прототипом національного духу і високого художнього слова.
 Протягом тижня було проведено ряд цікавих заходів, які популяризують творчість І. Блажкевич.
     Кожен відвідувач міг збагатитися інформаційно переглянувши кн.-іл. виставку «Писала, боролася, не боялася…».
    «І досі світить нам її зоря» - під таким гаслом відбувалися літературні читання, де активні читачі проявляли свої декламаторські здібності.
А ще для дітей молодшого шкільного віку бібліотекарі  пропонувала тематичні вікторини, конкурси малюнків за улюбленими творами авторки.
     Також був задіяний ляльковий театр «Книга і Лялька», що діє при бібліотеці. Театралізований уривок з драматичного твору І. Блажкевич «Тарас у дяка» припав читачам до смаку.  
    Акордом тижня приуроченого відомій нашій краянці став літературний акцент «І кожне нею вимовлене слово хвилює душу, збуджує людей». На святі були присутні учні 5-их кл. ЗОШ№20. В гості до школярів завітали ст. науковий співробітник Тернопільського обласного краєзнавчого музею - Л. Левенець. Своєю творчістю ділилася лауреат літературно-мистецької премії ім. І. Блажкевич – Т. Гнатович та письменниця з м. Чортків – Р. Обшарська.  Що не кажіть, а живе слово завжди тішить.
     Хочеться вірити, що вічною буде духовна спадщина нашого народу, яка об`єднає всі покоління; що не мілітимуть джерела нашої історії і що Україна буде такою, якою хотіла її бачити Іванна Блажкевич.








вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Фотофакт. Відкриття Центру Коронації Слова.



  



Грані осяйного таланту Миколи Дмітруха

Якщо людина талановита - талановита у всьому...
 Про грані осяйного таланту відомого краянина М.Дмітруха говорили на презентації новоствореного бібліотечного артбуку з учнями та викладачами Технічного коледжу.
Микола Дмітрух не тільки відомий карикатурист і шаржист, він працює в галузі станкового живопису, графіки (кн.ілюстрація, плакат, рисунок, екслібрис).
Його праці займають почесне місце у музеях України, Польщі, Болгарії, Туреччини, Тайваню, Люксембургу, в численних приватних колекціях пошанувальників живопису.
Талант художника дарує нам радість відкриття і веселий оптимістичний настрій.
Найкраще за митця говорять його роботи...