середу, 28 грудня 2016 р.

Пласт чекає на тебе!

     "Спробуй, може це те, що ти шукаєш усе життя!" Саме такими словами звернулися до п`ятикласників ЗОШ№21 тернопільські старшопластуни Самуляк Петро і Турецька Таня.
    Як завжди зустріч з представниками Національної скаутської організації "Пласт" для наших читачів-свято! Свято насичене і цікаве!
    Учні уважно слухали розповідь наших гостей, зацікавлено переглядали медіапрезентаційні ролики, залюбки спілкувалися з пластунами. І, напевно, кожен з присутніх, бодай на хвильку, але уявив себе енергійним, спритним, завзятим скаутом.
  

















середу, 14 грудня 2016 р.

В український рідний край поспішає Миколай


Казкової зимової ночі стаються дива на землі. З небес спускається Святий Миколай...Цей день є довгоочікуваним святом для дітвори,  який приносить відчуття передноворічної атмосфери і приємних сюрпризів.
Бібліотекарі молодшого відділу вирішили подарувати діткам радість, веселий настрій, допомогти повірити в чудо, тож запросили учнів ЗОШ № 21, 1-б кл.з вчителькою Медюх Н.       
Отець Олег, настоятель церкви Покрови Пресвятої Богородиці, цікаво розповів про життя Святого Миколая. На святі лунали пісні, вірші, молитви, де діти просили здоровя для себе і рідних, мирного неба. Солодощі від працівників бібліотеки одержали всі учасники свята.

  
  

 
  


четвер, 8 грудня 2016 р.

У Вільний Світ з Тетяною Белімовою...

    Бібліотека №4 для дітей - Центр Коронації Слова завжди повинна бути у центрі літературних подій. Як Ви гадаєте: приїзд у Тернопіль самої Тетяни Белімової - це подія? Скажемо більше, в літературних колах - це справжня сенсація. А для вдячних читачів тернопільських міських бібліотек, в яких побувала наша гостя з Києва - величезне свято! 
    Відома сучасна українська письменниця, лауреат Всеукраїнської літературної премії Коронації Слова (2013, 2014) сьогодні тішила своїм неймовірним творчим хистом відвідувачів Центру Коронації Слова. 
    Відбулася тепла зустріч, що зігріла серце і розрадила душу. Просто так, без офіциозу і пафосу пані Тетяна ділилася своїми думками, презентувала книги 
( "Вільний Світ","Країна.UA","Трояндовий джем"). Розповідала про літературу, про особисте, про творчі плани на майбутнє. Прийшла наче до знайомих хороших друзів - з посмішкою і посіяла незабутні враження, позитивні емоції та заряд бадьорості!


















четвер, 1 грудня 2016 р.

Тиждень української казки "Кошик казок"

Казка наче той горіх.
Ти попробуй розкуси-
Знайдеш стільки в ній краси,
Стільки мудрої поради,
Стільки вигадки і правди!
 В.Бичко


 Казки бувають різні: довгі і короткі, веселі, чарівні, написані автором або складені народом. Всі вони вчать поважати добро, правду і боротися зі злом. У всіх казок є одна спільна риса - мудрість.
  Бібліотекарі молодшого відділу побували на тижні української казки в НВК №28 в старшій групі "Дзвіночки". Під час заходу малята потрапили у чарівний світ казки, зустрілися з улюбленими казковими героями.



Для тих, хто добре знає казки ми пропонували перевірити свої знання і відповісти на запитання вікторини "Казки на всі смаки", а хто не впевнений у своїх знаннях- запрошуємо  до нашої бібліотеки, де бібліотекарі познайомлять з численними казочками на всі смаки...