вівторок, 9 березня 2021 р.

Єднаймо Україну Тарасовим словом!

 Український народ, як і кожний народ світу, має свої святині. Однією з таких святинь і національною гордістю нашого народу є Тарас Григорович Шевченко.     

Він уперше заявив про себе, як поет, видавши збірку творів "Кобзар", яка стала символічною і дала йому друге ім'я.                         Із полум'яних творів Кобзаря весь світ дізнався, що є така красива країна-Україна,з її чудовим, добрим, роботящим народом, прекрасною мовою, піснями й героїчною і трагічною історією. Тарас Шевченко підніс українську мову, поезію до світового рівня.                   

Наша мова - то чудовий діамант, що лежить на дорозі, прибитий пилом, ніким не помічений. Але знайшлася людина, яка підняла той скарб, витерла його від пилу і вставила у коштовний вінець.І сталося диво - камінь той засіяв ясним промінням, дивуючи весь світ своєю красою. Людина та - Тарас Шевченко!                                   

Блискуче висловився Остап Вишня: "Шевченко!Досить було однієі людини, щоб врятувати цілий народ, цілу націю". Й доки існуватиме український народ, доки звучатиме українська мова, пісня - доти народ буде читати і вчити твори геніального поета!

          

Немає коментарів:

Дописати коментар