четвер, 9 березня 2023 р.

У кожній думці Кобзаря живе могутня Україна

          Сьогодні Шевченко потрібен нам як ніколи: кликати сильних на подвиги, вселяти у слабких надію і віру.  Він пробуджує любов до своєї Батьківщини у мільйонів українців, в часи найбільших випробувань ми надихаємось його Словом, знаходимо в них сенс і так багато любові до рідного,  і так багато правди про ворога ...

        Тому 209-й день народження Тараса Шевченка -  привід разом з нами у бібліотеці вшанувати пам’ять Великого Кобзаря у мистецько-літературній годині «У кожній думці Кобзаря живе могутня Україна»

Насолодитися вишуканим мистецтвом та заглибитися у Тарасове слово мали змогу учні ЗОШ №19, вчитель української мови та літератури Дрозд Ольга Богданівна, бібліотекар Вовк Зінаїда Юріївна.

У програмі  прозвучали твори Т. Шевченка у виконанні студентів Тернопільського мистецько-фахового коледжу ім. С. Крушельницької:  Гладка Оксана (ІІІ курс, клас Ткачук Г., твір «Якби мені черевики» муз. М. Скорика); Турчин Петро (ІV курс, клас Губяка Д., твір дума «Прометей» муз. М. Коваля)

Родзинкою зустрічі  став професійний виступ актора Тернопільського Академічного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Юрія Черненко. Проникливо! Душевно! Сильно!  Неповторно!

На згадку про зустріч учасники заходу отримали в подарунок книги В. Матковської «Горсики»























Немає коментарів:

Дописати коментар