пʼятниця, 28 червня 2024 р.

Майстер клас "Пташенятка миру"

Місце зустрічі - країна дитинства, а у багатьох ця країна асоціюється з бібліотекою для дітей. Тому, саме сьогодні і саме у нас відбулась завершальна зустріч із учасниками мистецького літнього табору Тернопільський Ліцей 21 - СМШ ім. І. Герети Зустрілися не просто так – зустрілися, щоб відзначити одне з “наймолодших” свят в українському календарі - День Конституції.
Читачі дізналися про історію створення і написання нашої Конституції, про її сучасне і минуле, а також взяли участь у цікавому майстер-класі з орігамі «Пташенятка миру».
Море задоволення та щасливих усмішок - саме те, що необхідно дітям у наш непростий час.


середа, 26 червня 2024 р.

Літо, літечко))

Канікули для того, щоб гарно відпочити, розважитися, познайомитися з новими друзями і чогось корисного навчитися! Це все можливо разом з нами і читацькою майстернею гарного настрою «На старт! Увага! Літо!»

Ще більше розваг і емоцій…: майстер клас «Кольорові парасольки» (хоч дощу небо зовсім не пророчило), вікторини і розваги, ігри і змагання, спільні пісенні посиденьки і… чаювання, адже в нас сьогодні іменинниця – активна читачка, красунечка і розумничка Зварич Катя!
Канікули не стукають у двері, канікули широко їх відчиняють для відпочинку з книгою!!!







Історія вісімнадцята!

#Бібліотека_філія_4_для_дітей
#ТООНСПУ_40
#Літературний_вектор_Дитинство_окрилює
Спогади про дитинство - вони переважно літні... про вишні, ровер, озеро і море, кавун, повітряного змія, розбиті коліна, про першого справжнього друга... Це солодко-світлі спогади з часів, які вже не повернеш і які берегтимеш у серці все своє життя!

пʼятниця, 21 червня 2024 р.

Майстерка рукотворів

Сьогодні наша зустріч із учасниками мистецького літнього табору ТЛ №21 СМШ ім. І. Герети об'єднала навколо різнокольорової аплікації.
Діти з цікавістю підбирали яскраві кольори для виготовлення літньої листівки, весело та активно працювали над своїми роботами, ділилися мріями та бажаннями.
Близько 50-ти дітей із двох груп побували у книгозбірні, та взяли участь у майстер класі. Щиро дякуємо за співпрацю волонтерці ГО «Товариство Червоного Хреста України» Наталі Бригадир.
Літо триває і у книжок канікул немає, тож завжди раді зустрічі нашим бібліотечним друзям))



середа, 19 червня 2024 р.

Літніми стежечками

Читацька майстерня гарного настрою «На старт! Увага! Літо!» - це гарна нагода організувати для дітей активне дозвілля з книжками і розвагами.
Сьогодні ми знову зустрілися!
… І чого в нас тільки не було: розвиваючі настільні ігри, вікторини, веселі загадки, творчі майстер класи, розфарбовані деревяні магнітики... і багато-багато цікавого!
А ще море позитивних вражень від дружнього спілкування!





 

Історія сімнадцята!

Спогади дитинства: барвисті, духмяні й теплі. Так хочеться зберегти у пам'яті все, не розгубивши жодної краплиночки, жодної деталі, жодної подробиці; поринути у чарівний світ, просвітліти душею, доторкнутися до історій, знайомих кожному, прийти на побачення із добрим минулим...

понеділок, 17 червня 2024 р.

Літературна гравітація "Україні віддана душею"

Минуло 175 років від дня її приходу в світ у червні 1849 року. Але час лише підкреслює вагоме ім'я Олени Пчілки. Усе більше граней ми відкриваємо у цій постаті, яку нерозривно ставимо поруч із донькою Лесею Українкою. Протягом усього життя вона наполегливо боролася за майбутнє відродження національної культури. Письменниця відстоювала право навчати в школах українською мовою. Один тільки цей факт набуває особливого значення саме сьогодні. А їх безліч!
Тому пропонуємо відеоперегляд про таку відому і невідому, багатогранно-талановиту, знану і не знану - ОЛЬГУ ПЕТРІВНУ КОСАЧ!


пʼятниця, 14 червня 2024 р.

Предсвяткова майстерня "Свято для тата" До Дня Батька

«А сорочка мамина біла-біла…»
Але сорочка сьогодні у нас не мамина, а татова, і не тільки біла, а й блакитна, зелена, синя, оранжева...
Напередодні Дня Батька, саме такі сорочки-листівки виготовляли діти із мистецького літнього табору, що організований на базі Тернопільський Ліцей 21 - СМШ ім. І. Герети.
Зустріч-усмішка, зустріч-позитив, зустріч спілкування і трудової терапії))
Найтепліші вітання і найкращі побажання для батька.
Ще один майстер-клас!
Ще один день проведений разом з бібліотекою!














четвер, 13 червня 2024 р.

З ЮВІЛЕЄМ!!!

Сьогодні свій ювілей відзначає талановита особистість, непересічна письменниця, відома культурно–громадська діячка Леся Любарська!
Колектив Тернопільської бібліотеки-філії № 4 для дітей щиро вітає пані Лесю зі 60-річчям!
Хочемо, щоб на поетичному небосхилі Тернопілля палала світлим промінчиком літературна доля талановитої людини.
Нехай кожен день дарує чудові емоції та добрі вісті, гарний настрій і неймовірне натхнення, щоб вдавалося завжди бути на вершині письменницького успіху. Бажаємо міцного здоров’я, цікавих творчих задумів, незгасимого щастя і безмежної радості.
Поважаємо!
Любимо!
Завжди раді зустріч!

середа, 12 червня 2024 р.

Історія шістнадцята!

#Тернопільська_міська_ЦБС
#Бібліотека_філія_4_для_дітей
#ТООНСПУ_40
#Літературний_вектор_Дитинство_окрилює
В дитинстві, час розпростертий в мить щастя, де кожен день – маленька пригода. Це той час, коли світ навколо здається найяскравішим і найбільш чарівним. Кожен дотик, кожен запах, кожен звук – в пам'яті назавжди.

Читацька майстерня гарного настрою «На старт! Увага! Літо!»

Сьогодні середа, а це значить, що за будь-яких умов, за наявності чи відсутності світла, погоди, інтернету - у нас все за графіком.
Отож, читацька майстерня гарного настрою «На старт! Увага! Літо!», тобто, бібліотечний розважально-пізнавальний літній табір в розпалі!
- Хочете на море? – запитали ми у наших дітлахів. Запитали і помандрували віртуальними морськими глибинами-океанами…
Чого в нас тільки не було: майстер-класи, саморобні іграшки-розкладачки, багато ігор, багато розваг і багато натхненного спілкування…




понеділок, 10 червня 2024 р.

Читацька майстерня гарного настрою "Літня 3-D" аплікація

Канікули не стукають у двері, канікули широко їх відчиняють для відпочинку з книгою!!! Розпочинається захоплива мандрівка в літо! Під час літніх канікул усім школярам хочеться вповні насолодитись теплом, набратись сил і позитивних емоцій та добряче відпочити. Але літні канікули - це не привід лінуватися та безперестанку байдикувати. Літні канікули – це можливість побувати у мистецькому літньому таборі, що організований в ТЛ №21 СМШ ім. І. Геретиі разом з вихователями табору прийти на цікаве книжкове турне у бібліотеку. У п'ятницю в нас було дуууже гамірно (не зважаючи на відсутність електрики)!
Працівники бібліотеки провели заняття для двох груп згаданого табору. Близько 60-ти дітей побували у книгозбірні та взяли участь у майстерці "Літня 3-D аплікація"


















середа, 5 червня 2024 р.

День веселих затій «Хай сонцю і квітам всміхаються діти»!

#міжнародний_день_захисту_дітей
#королівство_дитячих_мрій
Усмішка дітей – це, мабуть, найкраще, що може тішити погляд у такі непрості часи. Ця усмішка своєю щирістю і довірою, здатна розтопити навіть найсуворіше й загартоване проблемами серце.
У червневу пору, коли ми згадуємо про День захисту дітей, хай кожен спробує життя маленьких мешканців нашої країни кращим і безпечнішим.
Ми, в свою чергу, також доклали максимум зусиль, щоб наші активні читачі відчули себе щасливими, радісними та найкращими. А для цього влаштували сьогодні День веселих затій «Хай сонцю і квітам всміхаються діти»!