вівторок, 21 січня 2014 р.

Ой, радуйся земле!

 

        Радісний святвечір зі смачною кутею, горнятком узвару та пухнастою ялинкою - позаду. Відбулось святодійство - велика таємниця Ісусового народження. Відспівали "Нова радість стала" та "Щедрик-щедрик". Омившись Водохресною життєдайною водою ми оновилися духовно й тілесно. Правда, кошлаті хмари пожаліли цього року для нас різдвяного снігу. Але родинного тепла, домашнього затишку і святкового настрою вистачало усім.
     Щоб ще раз згадати про світлу радість Різдва Христового, а також гучними колядками й щедрівками відпровадити цикл Новорічно-Різдвяних свят, до нас  завітали учні НВК -28. Вони довели, що обрядова пісня це не тільки добра традиція...
    Здавна колядників  вважали небесними посланцями, які звіщають світу велику радість і несуть в дім благословення. Не впустити на поріг колядника чи посівача вважалося мало не злочином. "Пустіть до хати погріти п'яти, пустіть до печі погріти плечі, пустіть до груби погріти зуби" - промовляв радісний гурт і разом з різдвяною зіркою заходив в оселю. А потім господарі обов'язково вгощали очікуваних гостей горіхами та яблуками.
    Ми також задобрювали своїх колядників книжково-ілюстрованими різдвяними виставками, новими цікавими виданнями, теплими усмішками та солодощами.
    "Христос Рождається! Славімо його!" - таким вітанням вітатимемось лише до Стрітення. Але те що наколядували, навіншували, нащедрували і напосівали у нашій бібліотеці третьокласники, залишиться з нами на весь рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар