пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

Шевченкові сліди на Тернопільській землі

      Здається, ми знаємо про Тараса Шевченка все: де народився, жив і навчався грамоти; які твори написав і намалював; з ким спілкувався і як пройшли роки в неволі. Ми вивчаємо поетапно його життєвий і творчий шлях, досліджуємо по міліметру його біографію. І, все ж таки...  Великий Кобзар залишається невичерпним і незбагненним. Він - всесвіт, до якого нам ще треба дорости. Нас просто не існує без Шевченка: Шевченко - це Україна, Україна - це Шевченко.
 "Т. Шевченко на Тернопільщині" - це ще одна до кінця не вивчена сторінка історії. Існує безліч фактів перебування Тараса Григоровича на волинській землі. Пройти тими стежками, якими ходив колись Кобзар запропонувала наша бібліотека дев'ятикласникам ЗОШ №11. Гостем зустрічі був голова Тернопільської обласної організації НСПУ Євген Безкоровайний.  Цікавою розповіддю та поетичним словом поділилися й працівники бібліотеки. 
Також присутні мали нагоду переглянути ряд виставок приурочених Т. Шевченку та ознайомитися з арт-буком, який був створений в рамках святкування 200-річчя Кобзаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар