пʼятницю, 21 березня 2014 р.


Ми прагнем словом освятити душі

Кожен день як шухлядка
Кожен день як кишенька
Там турботи є згадка
Там гризоти є жменька
Трішки радості людям
І роботи багато
І так рідко є чудо
І так рідко є свято.

Дійсно, в нашому житті набагато більше сірих буднів, аніж святкових днів. Через щоденні клопоти ми не часто чуємо як шепоче дощ, як співає квітка і сміється небо. А так хочеться відпочити від життєвих перипетій, загорнутись в атмосферу витонченості і гармонії. Сьогодні в нас є така нагода, адже сьогодні особливий день - Всесвітній день поезії.
   Торкнутися потаємних куточків душі і скупатися у поетичному слові запропонувала своїм читачам наша бібліотека . З нагоди цього свята в читальному залі бібліотеки  відбувся поетичний вечір «Ми прагнем словом освятити душі». До римованих рядочків дослухалися активні читачі -  студенти  Технічного коледжу.
  Бриніли щемливі слова і лилася жива мелодія. Адже поезія і музика – дві взаємоповязані стихії, які доповнюють і надихають одна одну. Отож,  солоспівом лунали голоси вихованців музичної школи №2 Троян Елі і Речицької Евеліни.  
А потім оберемками натхнення звернулися молоді поети.
Тихо, ніжно, зворушливо вони ділилися найпотаємнішим – творчістю.
 Хотілося безупинно слухати і слухати проникливе слово талановитої поетки зі Збаражчини Тарасюк Надії,  дотулитися до мелодійності та відвертості Галини- Музики- Дричик, зворушила поезія бібліотекаря Любові Малецької.
  І знову і знову лилися поетичні рядки:  
  Поезія – то біль душі.
  То самоспалення всевишнє,
  Що воскреса в Отче наші
  І в цвіті маминої вишні.
  Про високі почуття, про буття і духовність, про щирість і високі мрії говорили працівники бібліотеки. Своїми емоціями від почутого  поділилася викладач Технічного коледжу Стрільчук С.
  Людина народжується не тільки, щоб зникнути нікому невідомою пилинкою, а  щоб залишити слід вічний.
 Тож якщо хтось знайде хоч одне слово істини в цій зустрічі – автор цього слова прожив недаремно. Він зробив для когось світлішим ще один день перебування на нашій планенті.



 













 

Немає коментарів:

Дописати коментар