четвер, 30 квітня 2015 р.

Моя революція

"... Буде Майдан стояти 10 років, чи завтра його розберуть на сувеніри - не так і важливо, тому що речі, за які він боровся - в кожному з нас. Майдан - це не плакати, барикади, покришки і коктейлі, Майдан - це ми, ті люди, які носять його ідеї і готові за них боротись, відстоювати їх навіть ціною власного життя".
                                   Андрій Юркевич

     В час, коли ми спокійно гуляємо мирним Тернополем, коли тішимось теплом і дивуємось першим акордам весняного цвіту - наші батьки, брати і друзі у виритих траншеях і обстріляних околицях творять історію. Всього за 1500 км. звідси гримить артилерія і чути свист холодного металу. Ми не маємо жодного морального права поводитися ніби нічого не відбувається. Нам треба бути сильними і не стояти осторонь. Мусимо вижити заради майбутнього, заради тих, хто поліг, заради Андрія Юркевича, нашого краянина, який 5 вересня 2014 року не повернувся з бойового завдання біля с. Весела Гора на Луганщині.
       Сьогодні у нашій бібліотеці - Христина Юркевич (дружина героя) презентувала книгу "Моя революція". Христина також воїн. Вона з батальйону не байдужих. Завдяки Христині книга, написана полеглим у боях на сході  тернополянином Андрієм Юркевичем (позивний "Грізлі"), потрапила до наших рук. Студенти Технічного коледжу, які були присутні на зустрічі, мали змогу торкнутися історичної правди, згадати події Євромайдану, почути живі спогади пережитого під час Революції Гідності.
      Герої  не вмирають! Їх нема з нами, але вони живуть в наших думках, в нашій пам'яті, в наших серцях!













Немає коментарів:

Дописати коментар