пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

Писала, боролася, не боялася...


     Сьогодні нам важко уявити українську дитячу літературу без творчості Іванни Блажкевич. Творча спадщина цієї мужньої і героїчної жінки передається з уст в уста, від серця до серця. Життя і громадська позиція нескореної письменниці – це вияв високого почуття людської гідності і полум`яного патріотизму. Погодьтеся, саме таких якостей бракує сучасному суспільству.
     Цьогоріч минає 130-та річниця від дня народження письменниці.
Бібліотека Центр Коронації слова (ДБ №4) не могла оминути увагою цю легендарну постать, яка є прототипом національного духу і високого художнього слова.
 Протягом тижня було проведено ряд цікавих заходів, які популяризують творчість І. Блажкевич.
     Кожен відвідувач міг збагатитися інформаційно переглянувши кн.-іл. виставку «Писала, боролася, не боялася…».
    «І досі світить нам її зоря» - під таким гаслом відбувалися літературні читання, де активні читачі проявляли свої декламаторські здібності.
А ще для дітей молодшого шкільного віку бібліотекарі  пропонувала тематичні вікторини, конкурси малюнків за улюбленими творами авторки.
     Також був задіяний ляльковий театр «Книга і Лялька», що діє при бібліотеці. Театралізований уривок з драматичного твору І. Блажкевич «Тарас у дяка» припав читачам до смаку.  
    Акордом тижня приуроченого відомій нашій краянці став літературний акцент «І кожне нею вимовлене слово хвилює душу, збуджує людей». На святі були присутні учні 5-их кл. ЗОШ№20. В гості до школярів завітали ст. науковий співробітник Тернопільського обласного краєзнавчого музею - Л. Левенець. Своєю творчістю ділилася лауреат літературно-мистецької премії ім. І. Блажкевич – Т. Гнатович та письменниця з м. Чортків – Р. Обшарська.  Що не кажіть, а живе слово завжди тішить.
     Хочеться вірити, що вічною буде духовна спадщина нашого народу, яка об`єднає всі покоління; що не мілітимуть джерела нашої історії і що Україна буде такою, якою хотіла її бачити Іванна Блажкевич.








Немає коментарів:

Дописати коментар