суботу, 11 листопада 2023 р.

Мрію найбільше...

 Дуже важливо організувати дитяче читання так, щоб дитина не розгубилася в книжковому морі, щоб до її рук потрапляли найнеобхідніші книги, щоб спілкування з ними стало звичним, щоденним і приємним заняттям.

Тож з метою з’ясування того, яке місце займає в житті дитини книга і комп’ютер, що читають і про що мріють сучасні діти ми запропонували нашим читачам молодшого шкільного віку анкетування.

 Уанкетуванні "Бібліотека і читання: мрію найбільше" було опитано 30 користувачів бібліотеки. Результати анкетування довели, що родинне читання не втратило своєї актуальності. Майже у всіх опитаних є домашня бібліотека. Лише частина дітей (38%) вважає читання своїм улюбленим заняттям. 

Творами, що викликають особливий інтерес, залишаються казки (48%), оповідання (19%). Менше молодші школярі захоплюються поезією і науково-пізнавальною літературою. На запитання "Хто з героїв книг тобі найбільше подобається?" відповідають по-різному: українські персонажі (54/%), герої творів зарубіжних письменників (46%). 

І у всіх спільні мрії - закінчення війни, мандрівки мирною країною, навчання без бомбосховищ і перемога - хай так і буде!  





 


Немає коментарів:

Дописати коментар