пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

Бібліоп’ятниця «Допобачення літечко!»

Без електронних гаджетів також можна весело, а головне – корисно відпочити! Отож, ми відпочивали!
Бібліоп’ятниця «Допобачення літечко!» підготувала для читачів-ігроманів безліч цікавих і захоплюючих забавлянок.
Учасники з азартом намагались
здобути перемогу в різноманітних іграх.
Комусь припали до вподоби картинки із завданнями, хтось тренував свої навички в улюблених інтелектуальних іграх, інші залюбки складати із букв слова, грали в нестандартне доміно і лото…
Ми прощалися з безтурботним літечком, адже воно відбриніло, відбуяло і відлітає...




пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

З Днем незалежності, Україно!

День Незалежності - день, у якому щорічно зустрічаються минуле і майбуття України. Сьогодні у цьому дні переплелися мрії багатьох поколінь українців про свободу і незалежність, прагнення вільно жити у суверенній державі.

середа, 14 серпня 2024 р.

Святкова Biblio-ART-майстерня «Листівка Файному місту»


Напередодні Дня міста ми знову зібрались нашою дружньою компанією. Про рідне місто кожен з нас знає дуже багато, але далеко не все... Наприклад, де найвища точка нашого Тернополя, або що означає наш герб? А ми тепер знаємо  і радо цим будемо ділитись з друзями та гостями Файного міста. Сьогодні було бомбезно цікаво - супер-квести, різноманітні вікторини, загадки, легенди і казки, і, звісно ж - майстер клас, присвячений Дню народженню нашого рідного міста Тернопіль. А допомагала нам в цьому керівник гуртка Комунального закладу Тернопільської міської ради Станціі Юних Техніків Галина Стандрет. Це все супроводжувалось піснями про наш Тернопіль, сміхом, веселощами і побажаннями зустріти новий День міста в вільній мирній Україні!






понеділок, 5 серпня 2024 р.

День народження світлофора

5 серпня 

день народження

світлофора


                         Цікаві факти
Міжнародний день світлофора відзначається 5 серпня на честь події, що відбулася в 1914 році. Цього дня в американському місті Клівленді з'явився перший попередник сучасних пристроїв. Він мав червоний і зелений ліхтарі, а при перемиканні світла видавав звуковий сигнал.


 Винахідником першого електричного світлофора вважається Лестер Вайр з Солт-Лейк-Сіті (штат Юта, США). У 1912 році він розробив (але не запатентував) світлофор з двома круглими електричними сигналами (червоного і зеленого кольору). Втім, найперший світлофор винайшов британець Джей Найт ще в 19 столітті. 

четвер, 1 серпня 2024 р.

Креатив- майстерка «Квітуче дерево дитинства»

А в нашій книгозбірні знову по літньому тепло, весело та гамірно. Канікули продовжуються, а з ними і цікаві зустрічі в бібліотеці. Сьогодні дітлахи з особливою увагою підійшли до виконання своєї роботи, адже вони власноруч створювали "дерево бажань", в яке кожен з присутніх вклав часточку своєї душі. Побажання МИРУ, ПЕРЕМОГИ і ДОБРА зустрічалося дуже часто. Але найчастіше діти бажали ЩОБ СКОРІШЕ ЗАКІНЧИЛАСЬ ВІЙНА
А ще... щоб скоріше повернувся тато з війни додому...
Креатив- майстерка «Квітуче дерево дитинства» залучила навіть дорослих"! А на додачу підняли настрій творчим ігроміксом з повітряним пластиліном, іграми, загадками та вікторинами.







Мистецький колаж "Магія фарб та пензлів"

Літні канікули - це період довгоочікуваного відпочинку для дітей. Це час, коли діти можуть набратися сил, зайнятися улюбленими справами, провести більше часу з рідними та друзями. Час нових знайомств, нових вражень... Літні канікули в розпалі, а тому надають чудову нагоду для дітей не лише відпочити, але й провести час продуктивно. Сьогодні в бібліотеці було творчо, гамірно і весело! В читацькій майстерні гарного настрою «На старт! Увага! Літо!» пройшов мистецький колаж "Магія фарб та пензлів". Діти рахували, розмальовували, відгадували загадки,співали, відповідали на запитання вікторини... Це була гарна нагода розкрити свої здібності...