четвер, 17 жовтня 2024 р.

Барви казкової осені

... Щось дивне коїться за нашими вікнами. Помітили? Вередлива погода багата на дощові витівки, вітряні несподіванки та навіть капості. Але коли визирає сонечко - багряна осінь гойдає на деревах листочки: багряні, жовті, червоні, золотаво-вогняні… І тоді, всі стежинки ведуть у… бібліотеку!
Сьогодні на осінню АРТ – терапію «Барви казкової осені…» до нас завітали учні 2-Б класу Тернопільської загальноосвітньої школи №20 імені Руслана Муляра разом з кл. кер. Махінкою Н.В. та зав. бібліотекою Кукурічкою Л.В.
Спільна творчість приносила масу позитивних емоцій! Творили ми яскраву аплікацію - їжачка-чарівничка!
Начаклував нам їжачок багато декорації: і грибочків, і листочків, і яблучок, і затишну атмосферу!
Трішки фантазії та старанності і кожен зумів створити свій особливий витвір!



середа, 16 жовтня 2024 р.

Історія двадцять дев'ята!

#Тернопільська_міська_ЦБС                                                                                      #Бібліотека_філія_4_для_дітей #ТООНСПУ_40                                                                                  #Літературний_вектор_Дитинство_окрилює

Дитинство – це щаслива сторінка нашого життя, коли всі кольори яскраві, а до казки можна доторкнутися рукою.

вівторок, 15 жовтня 2024 р.

Бібліопосиденьки "Книгостежичка"

Потрапивши під чаклунство осені-чарівниці жива природа перетворилася на золоту казку. Жовто-руде листя помалу опадає золотим дощем, а стиглі плоди заполонили гілки дерев. Барвиста осінь в букет складає листя з клену, сонечко заглядає у вікно, а допитливі першокласники вперше завітали до нашої книгозбірні. Сьогодні пройшла тепла зустріч і знайомство з бібліотекою учнів 1-А класу ТЗОШ№20 ім. Р.Муляра разом з вчителькою І.Я. Павловсьою і зав. бібліотекою Л.В. Кукорічкою. Діти дізнались багато нового і цікавого про нашу бібліотеку, її світлиці та відчули магію книги. Ознайомились з правилами користування в бібліотеці та з книгою, мандрували книжковими лабіринтами, відгадували загадки, ділились своїми історіями й переглянули мультфільм. Було весело, гамірно, цікаво! Багато щирих усмішок і вподобайок!




четвер, 10 жовтня 2024 р.

Галявина казок «У світі мрій, добра, пригод…»

Насичений заходами жовтень триває! Читаюча
Тернопільська загальноосвітня школа 20 імені Руслана Муляра знову у нас у гостях! На галявині казок «У світі мрій, добра, пригод…» побували учні 2-Б класу разом з кл. кер. Махінка Н.В. та зав. бібліотекою Кукурічка Л.В. Наша галявина була дійсно казковою, освітленою сонячними промінчиками, що заглядали в шибку, і зігріта теплом дитячих щирих усмішок.
Ми поринули у фантастичні пригоди українських народних та літературних казок у яких було безліч всього: конкурси, вікторини, квести, пізнавальні мультиплікаційні сюжети, знайомство з цікавезними книгами і дружнє спілкування.




















середа, 9 жовтня 2024 р.

Бібліотерапевтична майстерня «ВусоЛапоХвостики»

Сьогодні у нас знову гамірно. 
У бібліотерапевтичній майстерні «ВусоЛапоХвостики» зустрічаємо гостей: наших добрих друзів, учнів 6-А, 6-Б, 8 д, 11 класів Тернопільський навчально-реабілітаційний центр Тернопільської обласної ради та їхніх вчителів Іванську Л. І. та Дячук В. В.
Вам цікаво чим ми займалися цього разу?
Знайомилися з цікавими книгами і говорили: про пильного і відданого охоронця гавчика, про поважного та вусатого кота мишолова, про крихітних хом’ячків і про пухнастих довговухих кроликів.
А потім до рук взяли фарби і… добряче попрацювали! Як результат – наприкінці зустрічі на обличчях сяяла усмішка, а в руках справжнісьнкий мистецький витвір – власноруч розфарбована тваринка-магнітик!





вівторок, 8 жовтня 2024 р.

Літературно-музична вітальня «Осіння рапсодія» до Дня МУЗИКИ

Душа тремтить коли лунає музика! – пересвідчились усі хто сьогодні завітав до бібліотеки у нашу літературно-музичну вітальню «Осіння рапсодія», приурочену Дню музики.
Відчути пісню, торкнутись чарівних мелодій, скупатись в неосяжному і багатогранному мистецтві звуків сьогодні мали змогу учні 6-б кл. ЗОШ №19 (кл. керівник Бабій Т. Б.; вчит. муз. мистецтва, заст. директора Гусак С. В.; зав. бібліотекар Крижанівська С. Г.)
Учасники мистецького дійства - викладачі та учні Тернопільська музична школа 2 ім. М. Вербицького виступили з насичено-різноманітною концертною програмою (вокал, піаніно, гітара, бандура, скрипка). Звучали неперевершені твори українських та зарубіжних композиторів у талановитому виконанні учнів музичної школи.
Щиро дякуємо за організацію та проведення заходу, ведучій програми Козій Уляні Петрівні та співорганізаторці Гемзі Вірі Миколаївні.
Ми переконалися, що у нашій країні є обдароване майбутнє, яке збагачує, возвеличує та надихає!






понеділок, 7 жовтня 2024 р.

Казковий диванчик «Пледик і казка»

Якщо осінь вирішила пройтись по Тернополі дощами і подихати на нас холодом - то залишається єдине: насолоджуватись прочитаним і грітися теплими зустрічами.
У нашій бібліотеці відбулась ще одна приємна і затишна зустріч.
На цей раз ми зустрілись з нашими наймолодшими читачами, учнями 2-А класу ТЗОШ №20 ім. Р. Муляра, класною керівничкою Стрільчук З.Б. та завідувачкою бібліотеки Кукурічкою Л. В.
Ми мандрували стежечками українських народних казок, згадали багатьох фантастичних героїв, ділилися улюбленими творами. Разом з другокласниками провели вікторину (і не одну), зіграли в інтерактивну гру, переглянули і обговорили цікаву мультиплікаційну історію.
Казковий диванчик «Пледик і казка» закінчився тим, що кожен читайлик обрав собі цікавезну книжку.
Гарного Вам читання, другокласники!


 










вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Патріотична сторінка «А слава незгасна, а пам'ять нетлінна»

Відзначення Дня захисників та захисниць України стало особливим для нашої країни. В цей день ми ще раз можемо подякувати українським бійцям, які мужньо дають відсіч російській агресії, вшанувати полеглих та згадати героїв попередніх поколінь, які здобували та відстоювали свободу і незалежність України.
Щоб згадати буремні часи української історії, сьогодні у нашій бібліотеці відбулася надзвичайно цікава зустріч. Завідувач сектором новітньої історії Тернопільський обласний краєзнавчий музей Володимир Пукач поділився історичною правдою з дев’ятикласниками Тернопільська ЗОШ N11 - Планета №11 (кл. кер. Бахуринська Г.О., Харчук С.О., бібліотекар Гринь Л.С.). Гість розповів про тих, хто віками боровся за волю, не шкодуючи ні сил, ні життя. Також усіх вразила колекція музейних експонатів зброї та військової атрибутики.
Ми вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя в ім’я свободи України, мужньо захищаючи рідну землю, та всім, хто несе військову службу в зоні бойових дій, їхній відданості українському народові, незламній силі волі та героїзму.