середу, 18 грудня 2013 р.

Гість із неба


  Ви чекаєте на диво? Воно обов'язково прийде.
 Знаєте коли? Сьогодні вночі.
... А вранці цікава малеча вибіжить на вулицю,  щоб відшукати  сліди небесних санчат. І таки помітить, адже понад 1700 років поспіль, рівно опівночі з 18 на 19 грудня, приходить у кожну  оселю запорошений снігом Миколай Чудотворець опускає важку торбу з плеча і дістає звідтіля ласощі та іграшки.
    Святий Миколай (відомий у світі під іменами: Міколай, Міклаш, Йолупукі, Сейнт Ніколаус, Сантаклос, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас) - реальна особа. Народився у місті Патери, що в центрі римської провінції Лікія, у заможній родині Феофана і Нони. Успадковане багатство Микола роздавав нужденним. Робив це таємно, щиро (навідміну від сучасних меценатів). 
   Свої дари Миколай роздає до сих пір. На прихід Святого очікує зараз кожен.  Але... є одне але.
Пригадаймо, ми цього року дійсно були слухняними?
    Коли у вікнах - зорі, / і всі сопуть на ліжках, / і мамі сниться море, / а доні - нова книжка / про янголят і літо, / а янголятам - мама, / хтось тихо ходить світом / із повними торбами. / Збирає сни в кишеню, / щоб вибрати гостинці: / кому - цукерок жменю, / кому - по мандаринці / і ще всього такого / натицяти під вушка, / щоб не було ні в кого / без начинки подушки. / А десь ізранку-зранку / із першим потягусем / чарівні диво-санки / чарівного дідуся / вже повезуть до хати / на самому крайсвіті / дарунки досинати, / яких наснили діти... (В. Литвак)


Немає коментарів:

Дописати коментар