четвер, 26 лютого 2015 р.

Наша Леся!

                                      Твоє слово разюче, як зброя,
                                      Що боронить свій край і свій дім.
                                      І схиляю в шанобі чоло я
                                      Перед світлим безсмертям твоїм.
                                             М. Рильський

       Крізь серпанок легендарності постає нам образ поетеси, образ винятково ніжний і неймовірно героїчний.
       Хто ж вона, ця безсмертна жінка з Волині?
Лариса Петрівна Косач -Леся Українка. Непересічна особистість з небесною блакиттю в очах, задивлена в досвітні вогні, зачарована музикою і неймовірно закохана у рідну землю. Вона - окраса і гордість української нації, геніальна поетеса і драматург, талановитий прозаїк і перекладач, учений-літературознавець, фольклорист-етнограф, педагог, публіцист, журналіст, видавець, поліглот, громадський діяч... а ще, неперевершений дитячий письменник. Напевно, треба було неабияк розуміти дитячу душу, щоб так відверто і щиро писати саме для них - для малечі.
      В ці останні зимові дні, напередодні весни, звучить серед нас слово Лесі і слово про Лесю. А оскільки ми бібліотека для дітей, то хотілося познайомити наших найменших читачів з творчістю відомої на весь світ письменниці. Отже, з нагоди 144-річниці  з дня народження Лесі Українки у бібліотеці стартувала святкова мистецька програма "Зорій довіку серед нас!"           Щоденно ми проводимо зустрічі з молодшими школярами ЗОШ  м-ну "Сонячний". 
 Наші працівники доклали максимум зусиль і підготували неймовірно цікаві факти із життя поетеси. Окрім того, програма насичена декламаціями віршів, оглядами книжково-ілюстрованих виставок, бліц-турнірами та вікторинами. Справжня родзинка свята - ляльковий театр, який залюбки репрезентує уривки за казками Лесі Українки ("Лелія", "Біда навчить","Метелик").
       Ми хочемо, щоб вам у нас сподобалось!Завітайте у бібліотеку на свято і вслухаємося разом у  живий голос, який наповнює наше життя іншим змістом!


















Немає коментарів:

Дописати коментар