четвер, 12 березня 2015 р.

І стає Кобзарева зоря над тобою моя Україно!

                            Є в  Шевченка народження дата -
                            Дати смерті у нього немає!
 Такі прості й одночас глибинні слова змушують нас задуматись. А й дійсно, Шевченко живе й сьогодні. Він наш сучасник - він з нами на мітингах і на майданах, він проникливо дивиться нам в очі апелюючи до нашої совісті, він адресує нам безцінні вічні заповіти і, напевне, молиться за щасливу долю українського народу. А ми щоденно мусимо повертатися обличчям до Кобзаря, відчувати його безсмертне дихання та дослухатися до його пророчих слів.
Взагалі, березень в Україні часто називають Шевченковим. Тому протягом місяця  в бібліотеці відбуваються конкурси читців і знавців його творчості, вікторини, цікаві зустрічі і флеш-моби приурочені нашому поету.
А сьогодні ми наголошуєм:
9 березня 1814 року - день який явив світові  великого сина великого народу!
І додаємо:
11 березня 2015року - день коли творчий актив м-ну "Сонячний" (бібліотека №4 для дітей, вихованці Тернопільського Обласного Навчально-Реабілітаційного Центру, учні 4-а класу ЗОШ№20, учні музичної школа №2)  об'єдналися, щоб ще раз згадати Т. Г. Шевченка - мислителя і пророка, людину незвичайної долі і незвичайного таланту. 
 Літературно-музичну композицію "І стає Кобзарева зоря над тобою  моя Україно!" ми провели у стінах ТОНРЦ (ДЦП). У залі витав національно-патріотичний дух.
Святкових, усміхнених, одітих в українські вишиванки - напевне саме такими хотів бачити  Шевченко наше підростаюче покоління.
  Учні ЗОШ№20 (кл.кер.: Стрільчук З. Б., бібліотекар - Кукурічка Л. В.) бентежно та щиро декламували поезію, співали пісень, розігрували сценки. Ткачук Сергійко (вихованець ТОНРЦ та учень муз. школи) потішив присутніх віртуозною грою на скрипці.
Неабияким подарунком став виступ музичної школи №2. Лунали пісні у виконанні
викладача естрадного вокалу Фок Мар'яни ("Весна"); учнів: Боднарук Христини ("Тобі країно"),  Алик Анастасії ("Надія є").
Справжнім дивом був виступ малесеньких голосистих скрипальок
Гаврилюк Юліанни, Окаринської Даринки, Пащак Яни (викл. Гаврилюк М. В., конц. Гаврилюк С). Прозвучали твори Л. Дичка "Гарний настрій", А. Кос-Анатольського "Іде весна", А. Філіпенка "Курчата".
Окрім того, відбулися презентації бібліотечних арт-буків "Поетична Шевченкіана Тернопілля". Наприкінці свята  вихованці  ТОНРЦ (ДЦП) отримали солодкі гостинці та браслети-обереги, виготовлені власноруч учнями ЗОШ№20.
 Завідуюча бібліотеки №4 для дітей - Коненко О. запевнила, що бібліотека й надалі буде організовувати подібні свята. А до весняних канікул ляльковий театр "Книга і лялька", що працює при бібліотеці готує цикл нових вистав.  









 





Немає коментарів:

Дописати коментар