понеділок, 19 жовтня 2015 р.

Моє життя. Мій Тернопіль

   
      Ця осінь блукає вулицями Тернополя. Вона непідробна. Натхненна. Світла.  Пахне жовтобагрянцем і горобиною. У ній закодовані творчі струни нашої душі. І саме осінь привела нас в неділю до Тернопільської обласної філармонії на презентацію книги Євгена Бліхара "Моє життя. Мій Тернопіль".
      Отож, відкрилась завіса.  Заграла музика на клавішах падолисту. Чи то навіяні вітром, чи принесені кимось невидимим - в залі закружляли жмутки листочків. А потім, ми перенеслись в минуле нашого містечка і побачили панянок у вишуканих сукнях, які елегантно прогулювались зі своїми супутниками - кавалерами. Наче ожило життя рідного Тернополя у 1930 -х роках.
     Автор книги - доктор медичних наук, лікар-фтізіатр, вчений і громадський діяч - Євген Бліхар легко і просто, з іскоркою жарту оповідає про свої дитячі та юнацькі роки, про навчання у школі святого Казимира, про корені міщанських родин Тернополя.
     Також зворушливими були спогади родичів та друзів автора.
     Усім цим дійством неперевершено диригував член НСПУ Олег Герман. Театрально- поетичні мініатюри та спів солістів філармонії доповнювали шквал позитивних емоцій.
     Дякуємо директору видавництву "Джура" Василю Ванчурі за запрошення!
     Вдячні усім, хто долучився до організації свята і подарував нам ковток радості серед одноманітних буднів.






Немає коментарів:

Дописати коментар